Blue Flower

 Etter et dødsfall er det ofte mye man må ta stilling til. Vi vet hva du trenger å ta stilling til, og gir deg gjerne informasjon og oversikt.

Våre profesjonelle medarbeidere bistår deg gjerne etter et dødsfall. Vårt fokus er å sørge for at du kjenner til hvilke valg du kan gjøre, hvilke muligheter som finnes. Slik gir vi deg tryggheten på at en begravelse eller bisettelse blir slik dere ønsker det.

Våre kontorer ligger sentralt i Bergen sentrum.

Ring oss på telefon 55 90 05 54 - vi er tilgjengelig hele døgnet.

 

minneside gh2

Vi har lang erfaring til å bistå ved dødsfall i utlandet. 

Vi bistår med alle praktiske gjøremål for å sørge for at avdøde kommer hjem til Norge. Dette kan innebære kontakt med begravelsesbyrå, forsikringsselskap og andre aktører som har en rolle i transporten hjem til Bergen og Norge.

Dersom hjemsendelsen skal betales av et forsikringsselskap må du kontakte det aktuelle selskapet, slik at de kjenner til behovet ditt. 

Ring oss på telefon 55 90 05 54 - så gir vi deg råd om hvordan vi kan få den avdøde hjem på en effektiv og respektfull måte.

 

Transportation / repatriation

Bergen Funeral home can help and assist you with the return of foreigners who die in the western part of Norway.

To assist you we need the original passport of the deceased. We also need the name of the recipient in the home country (this is often, but not always, a local funeral home.)

We have a long experience with repatriation of deceased persons all over the world, and will provide all necessary assistance and information to arrange for the transport. 

Please contact us for more information, or to make an appointment (24 hours):

Phone: +47 - 55 90 05 54

E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 


Bergen Begravelsesbyrå AS 
 

Håkonsgaten 13
5015 Bergen

Telefon: 55 90 05 54

Vi har døgnbetjent telefon

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

Når et dødsfall inntreffer er det ofte mange spørsmål de etterlatte sitter igjen med. Noen av disse spørsmålene dreier seg om det praktiske som må gjøres etter dødsfallet. Skal man ha en begravelse eller bisettelse? Hvilke papirer må fylles ut til det offentlige?

Den viktigste oppgaven vår er å gi etterlatte trygghet for at vi kan veilede og hjelpe med de aller fleste oppgaver etter dødsfallet. På en oversiktlig måte vil vi gi deg den hjelper du trenger.

De vanligste oppgavene vi bistår med er:

* Begravelse eller bisettelse? Vi informerer og veileder i forhold til valg av type gravferd.

* Tid for seremoni? Vi veileder slik at du vet hvilke alternativer som finnes.

* Kirke, kapell eller annet sted? Vi har en god oversikt over hvilke steder du kan ha gravferden.

* Gravlund? Vi hjelper deg med å finne ut hvor du kan gravlegge den døde.

* Bestilling av seremonirom og prest / seremonileder / musiker

* Offentlige papirer

* Program for seremonien, deriblant valg av musikk og eventuelle salmer eller andre sanger

* Oppsett og innsending av dødsannonse

* Blomster og annen pynt

Vi hjelper også med å hente og stelle avdøde, samt å legge avdøde i kiste.

Fra pårørendes side må det velges en person som er ansvarlig for gravferden. Dette vil være den personen som er familiens formelle representant overfor oss og det offentlige. Dette vil ofte være nærmeste familie, ektefelle eller barn. Dersom det ikke lar seg gjøre å bestemme hvem som skal stå som ansvarlig for gravferden vil sosialsjefen i avdødes kommune bestemme hvem som er ansvarlig.